Η επιστροφή της Σερένα, η ανίκητη Ίγκα Σφιάντεκ, οι πιθανότητες της Σάκκαρη. Το Γουίμπλεντον ξεκινά!
Η Σερένα Γουίλιαμς έχει στη συλλογή της 23 τίτλους Γκραν Σλαμ που σημαίνει ότι χρειάζεται μόλις έναν επιπλέον τίτλο για να ισοφαρίσει το ρεκόρ των 24 τίτλων της Μάργκαρετ Κορτ. Ίσως αυτό το γινάτι να είναι και ο βαθύτερος λόγος που μετά από πολύμηνη αποχή, θα προσπαθήσει να επιστρέψει στην ενεργό δράση ακόμη και στα 40 της χρόνια.
Το Γουίμπλεντον εξάλλου είναι το αγαπημένο της τουρνουά με 7 θριάμβους, πλην όμως ο τελευταίος της τίτλος ήταν το 2016 και το τελευταίο Γκραν Σλαμ που κέρδισε το Όπεν της Αυστραλίας το 2017. Έκτοτε ακολούθησαν, τέσσερεις χαμένοι τελικοί Γκραν Σλαμ, εκ των οποίων οι δύο στο Γουίμπλεντον το 2018 και το 2019.
Η Σερένα φέτος θα συμμετάσχει στο αγαπημένο της τουρνουά, με τη χρήση «wildcard», κάτι που εξ ορισμού συνεπάγεται δύσκολη κλήρωση και πιθανό αποκλεισμό (ή απόσυρση) από τους πρώτους γύρους της διοργάνωσης, όπως συνέβη και πέρυσι. Θα λέγαμε δε, πως οι αποδόσεις σέβονται υπερβολικά την υστεροφημία της και την κρατάνε 8ο φαβορί σε απόδοση 20,00 ενώ η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και οι πιθανότητες της ανύπαρκτες.
Η ανίκητη Ίγκα Σφιάντεκ;
Η αλήθεια είναι ότι η Ίγκα Σφιάντεκ έχει σαρώσει (σχεδόν) τους πάντες και τα πάντα στο πέρασμα της μέσα στο 2022, καθώς μετά την ήττα της από την Κόλινς στον ημιτελικό του Αυστραλιανού Όπεν στα τέλη Ιανουαρίου, μετράει 35 σερί νίκες, ξεπερνώντας το καλύτερο σερί της Σερένα (34) και ισοφαρίζοντας το σερί νικών της Βένους Γουίλιαμς από το 2000!
Προφανώς και αυτή την εποχή η Πολωνή μοιάζει ανίκητη και έχει χριστεί αυτοδικαίως σαν πρώτο φαβορί και του Γουίμπλεντον. Εντούτοις, το γρασίδι παραμένει μια πολύ ιδιότροπη επιφάνεια και το να προσφέρεται μόλις σε απόδοση 2,50 (που αντιστοιχεί σε πιθανότητα 40%), μια τενίστρια που δεν έχει τίτλο στο γρασίδι και το καλύτερο που έχει καταφέρει είναι ο 4ος γύρος στο περσινό Γουίμπλεντον, φαντάζει σαν τεράστια υπερβολή. Πόσο μάλλον όταν έχει να αγωνιστεί από τον τελικό του Ρολάν Γκαρός, αποσύροντας τη συμμετοχή της από το Γερμανικό Όπεν λόγω ενοχλήσεων στον ώμο.
Οι πιθανότητες της Σάκκαρη
Θεωρητικά η ταχύτητα και η δύναμη, μαζί με το βελτιωμένο σερβίς και την εξαιρετική φυσική κατάσταση της Μαρίας, θα έπρεπε να θεμελιώνουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τις προοπτικές της στο Γουίμπλεντον. Και στα τρία όμως τουρνουά που αγωνίστηκε φέτος στο γρασίδι, έβγαλε αξιοσημείωτη αστάθεια και αναπάντεχα πολλά νεύρα.
Είχε μεν αρκετές καλές στιγμές, αλλά το πρώτο σερβίς της δεν την βοήθησε εν γένει, ενώ είναι χαρακτηριστικό το στιγμιότυπο από το τουρνουά του Νότιγχαμ. Η Μαρία να διαμαρτύρεται σε αρκετές διαιτητικές αποφάσεις, ο προπονητής της Τομ Χιλ να προσπαθεί να την ηρεμήσει και την Ελληνίδα τενίστρια να του απαντάει φωναχτά: «Μην μου λες να ηρεμήσω»…
Εν κατακλείδι, παρότι η απόδοση της Μαρίας Σάκκαρη να κερδίσει το πρώτο της Γκραν Σλαμ στο 22,00 δεν είναι καθόλου άσχημη, τα πάντα θα εξαρτηθούν από την υπομονή της και την πνευματική διαχείριση των αναπόφευκτων σκαμπανεβασμάτων των αγώνων της, χωρίς όμως τα πιο πρόσφατα δείγματα γραφής να αφήνουν σημαντικά περιθώρια αισιοδοξίας.
Ο κορονοϊός και η περίπτωση της Ανέτ Κονταβάιτ
Αμέσως πριν την Σερένα Γουίλιαμς και σαν 7ο φαβορί για την κατάκτηση του Γουίμπλεντον, βρίσκουμε σε απόδοση 18,00 την Ανέτ Κονταβάιτ, μια τενίστρια καλή σε όλες τις επιφάνειες και με εξαιρετικές εμφανίσεις στο σύνολο του 2021 και μέχρι τα τέλη Απριλίου του τρέχοντος έτους. Λίγο όμως πριν το τουρνουά της Μαδρίτης στις αρχές Μάϊου, η Κονταβάιτ κόλλησε και αυτή κορονοϊό. Επανήλθε σχετικά γρήγορα στα κορτ, πέφτοντας όμως θύμα μεγάλων εκπλήξεων με 2-0 σετ από τον πρώτο γύρο, τόσο στη Ρώμη (με θύτη την Μάρτιτς που πλήρωνε 2,75) όσο και στον πρώτο γύρο του Ρολάν Γκαρός (από την Τομλιάνοβιτς που είχε απόδοση 3,50).
Η συνέχεια ήταν σοκαριστική σε δύο επίπεδα για την ταλαντούχα Εσθονή. Σε πρώτη φάση αναγκάστηκε να διακόψει την εξαιρετική συνεργασία της με τον Ρώσο προπονητή της Τουρσούνοφ, λόγω της δυσκολίας έκδοσης βίζας για τον Ρώσο προπονητή, μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά αυτό ήταν το λιγότερο.
Το πιο τρομερό είναι ότι δεν έχει καταφέρει να επανέλθει στην ενεργό δράση, καθώς αποσύρθηκε τόσο από το τουρνουά του Βερολίνου, όσο και από αυτό του Ίστμπουρν, λόγω μακροχρόνιων επιπλοκών και εξάντλησης από τον Covid-19! Όπως δε δήλωσε χαρακτηριστικά πριν το Βερολίνο: «Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ καν να προπονηθώ και είμαι σε φάση αναλυτικών εξετάσεων για να καταλάβω τι μου συμβαίνει».
Για να συνεχίσει μία εβδομάδα μετά στο ίδιο μήκος κύματος: «Δυστυχώς δεν είμαι σε θέση να αγωνιστώ ούτε στο Ίστμπουρν. Χρειάζομαι ακόμη χρόνο ανάρρωσης και να φροντίσω την υγεία μου μετά την πρόσφατη μόλυνση μου από τον κορονοϊό. Δεν ένοιωθα καθόλου καλά στην προπόνηση σήμερα και προτίμησα να μην πάρω το ρίσκο και να επιστρέψω μόνο όταν νοιώθω 100% καλά.
Προφανώς, ακόμη και το 18,00 είναι εξαιρετικά κολακευτικό για τις πραγματικές πιθανότητες της Κονταβάιτ να κερδίσει το Γουίμπλεντον. Αυτά λοιπόν, για έναν ιό που από ότι φαίνεται, ακόμη και στην πιο “light” εκδοχή του (του «απλού συναχιού»), μπορεί να βγάλει νοκ άουτ για μήνες, μια εξαιρετικά γυμνασμένη τενίστρια στο άνθος των 26 της χρόνων…
Γουίμπλεντον Νικητής Γυναίκες 2022
Το γεγονός βέβαια ότι θεωρείται τόσο μεγάλο φαβορί η Σφιάντεκ, αυτόματα δίνει υπεραξία στις αποδόσεις των άλλων αθλητριών και μας οδηγεί στο να ψάξουμε το ποιες είναι οι κοπέλες με την καλύτερη σχέση απόδοσης – πιθανοτήτων κατάκτησης του τουρνουά.
Η πρώτη αβίαστη σκέψη, είναι η εκπληκτική Τυνήσια Ονς Τζαμπέρ που βρίσκεται επίσης στην καλύτερη φόρμα της καριέρας της και ταυτόχρονα το γρασίδι ταιριάζει απόλυτα στο παιχνίδι της, όπως φάνηκε ανάγλυφα και με τη νίκη της στο πρόσφατο τουρνουά του Βερολίνου. Η σκιά της αμφιβολίας όμως ήρθε την Πέμπτη με την Τζαμπέρ να αποσύρεται από το τουρνουά του Ίστμπουρν (στο οποίο συμμετείχε στο διπλό, σαν παρτενέρ της Σερένα Γουίλιαμς) λόγω τραυματισμού στο δεξί γόνατο.
Το καλό σενάριο είναι να αποσύρθηκε για προληπτικούς λόγους, καθώς η Ονς με πρόδηλη ευγνωμοσύνη έως και δέος που η Σερένα την είχε επιλέξει σαν παρτενέρ της, πραγματικά «σκίστηκε» και έτρεξε όσο ποτέ στο τερέν, για να καλύψει το έλλειμμα φυσικής κατάστασης της Σερένα. Εντούτοις, όταν μιλάμε για στοίχημα και μάλιστα για ένα τόσο απαιτητικό τουρνουά δύο εβδομάδων, δεν μπορούμε απλά να βασιστούμε στο καλό σενάριο…
Η προφανής επιλογή σε σχέση με το τετράπτυχο «potential στο γρασίδι – φόρμα – εμπειρία – αποδόσεις» είναι η Πέτρα Κβίτοβα σε απόδοση 15,00. Από τη στιγμή που όπως επιβεβαιώνουν οι εξαιρετικές εμφανίσεις της Τσέχας αυτές τις μέρες στο τουρνουά του Ιστμπουρν έχει ξαναβρεί τη δύναμη πυρρός της, δηλαδή το ανυπέρβλητο σερβίε της και δείχνει στο 100% από πλευράς φυσικής κατάστασης, αυτομάτως καθίσταται πολύ επικίνδυνη σε αυτή την επιφάνεια.
Μια πιο «πονηρή» επιλογή που συνδυάζει περίπου τα παραπάνω (εκτός από την πρόσφατη φόρμα) και μαζί και τον παλιό προπονητή της Κβίτοβα (την εποχή που κατακτούσε το Γουίμπλεντον) είναι η Καρολίνα Μούκοβα στο 35,00 που αν δεν προερχόταν από μεγάλη αποχή λόγω τραυματισμού, θα πλήρωνε σίγουρα λιγότερο.
Εναλλακτικά ξεχωρίζουν πάντα στο γρασίδι, τα φονικά χτυπήματα της Γελένα Οσταπένκο και της Καμίλα Τζιόρτζι που στη μέρα τους μπορεί να διαλύσουν οποιονδήποτε αντίπαλο, αλλά παραμένουν αμφότερες εξόχως «ιδιοσυγκρασιακές» παίκτριες με πρόβλημα σταθερότητας και διάρκειας. Αμφότερες πάντως δείχνουν να έχουν σημειώσει πρόοδο στο πνευματικό σκέλος της διαχείρισης των αγώνων τους και με μία καλή κλήρωση, μπορεί να φτάσουν μακριά, σε εξαιρετικές αποδόσεις 40,00 και 50,00 αντίστοιχα.
Γουίμπλεντον Ειδικά στοιχήματα Γυναίκες 2022
Με βάση τα όσα αναλύσαμε παραπάνω, προκύπτουν πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές στην τεράστια γκάμα ειδικών στοιχημάτων που έχει βγάλει η Stoiximan για το σύνολο της διοργάνωσης, ειδικότερα στις αγορές που αφορούν τους άσσους και τα διπλά λάθη και συνοψίζονται ως εξής:
Μετά από όσα αναφέραμε, το να έχει η Ανέτ Κονταβάιτ μέσο όρο συνολικών άσσων ανά ματς, Under 3,5 άσσους, φαντάζει σαν εξαιρετικά πιθανό, σίγουρα πιο πιθανό από όσο περικλείει η απόδοση 1,85!
Το ίδιο ισχύει και για το Under 4,5 μέσου όρου συνολικών άσσων ανά ματς την Ονς Τζαμπέρ, με βάση τον τραυματισμό της στο γόνατο και σε απόδοση 2,15.
Δυστυχώς, οι πρόσφατες εμφανίσεις της Μαρίας Σάκκαρη με βάση τα χαμηλά ποσοστά πρώτου σερβίς και τα υπερβολικά νεύρα, μας οδηγούν στο Over 3,5 μέσο όρο «double faults» ανά αγώνα στο σερβίς της Μαρίας, σε απόδοση 1,95.
Τέλος, όσον αφορά τους περισσότερους άσσους στη διοργάνωση, θα προτιμήσουμε την Έλενα Ριμπάκινα σε απόδοση 10,00 καθώς το να σερβίρεις με maximum ταχύτητα, βλέποντας το φιλέ από τα 1,84 μέτρα ύψος στο γρασίδι, είναι μεγάλο πλεονέκτημα για την ευθυτενή και σούπερ ταλαντούχα 23χρονη κοπέλα από το Καζακστάν που με μία καλή κλήρωση μπορεί να φτάσει μακριά…
*Iσχύουν όροι & προϋποθέσεις. Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.